04-12-2011 17:51

עוגת שוקולד

מאת: לילוש


מספר צפיות: 2073חומרים:
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 אבקת אפיה
4 כפות קמח
4 כפות קקאו
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
# להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר, להוסיף 6 חלמונים ולערבב בתנועות קיפול.
# להוסיף לתערובת את הסוכר ווניל, אבקת אפיה, קמח וקקאו (עדיף לנפות אותם יחד לפני כן).
ולערבב עד שהתערובת אחידה.
# להמיס בבין מארי (או במיקרוגל בפולסים קצרים וערבוב ביניהם) את השוקולד עם השמן.
# להוסיף את השוקולד המומס לתערובת ולערבב.
# לשפוך הכל לתבנית משומנת (או להשתמש בנייר אפיה), ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות.
# לבדוק עם קיסם, לעתים נדרשות עוד כ-5 דקות.
בגלל השוקולד המומס העוגה יוצאת נמוכה ועשירה בטעם שוקולדי.

אפשרויות גיוון ותוספות:
להקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה ובמקביל להמיס חבילת שוקולד, עם חצי חבילת חמאה, לערבב את השוקולד והקצפת ולצפות את העוגה.

מעל אפשר לפזר שברי אגוזים, שוקולד מגורד, סוכריות צבעוניות, וכל מה שאתם אוהבים.
בתאבון :)

הוסף תגובה | קישור להודעה

Topic Link ‏עוגת שוקולד‏ - ‏לילוש <-- אתה נמצא כאן [תגובות: 1]04-12-2011 17:51
מספר צפיות: 2073חומרים:
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 אבקת אפיה
4 כפות קמח
4 כפות קקאו
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
# להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר, להוסיף 6 חלמונים ולערבב בתנועות קיפול.
# להוסיף לתערובת את הסוכר ווניל, אבקת אפיה, קמח וקקאו (עדיף לנפות אותם יחד לפני כן).
ולערבב עד שהתערובת אחידה.
# להמיס בבין מארי (או במיקרוגל בפולסים קצרים וערבוב ביניהם) את השוקולד עם השמן.
# להוסיף את השוקולד המומס לתערובת ולערבב.
# לשפוך הכל לתבנית משומנת (או להשתמש בנייר אפיה), ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות.
# לבדוק עם קיסם, לעתים נדרשות עוד כ-5 דקות.
בגלל השוקולד המומס העוגה יוצאת נמוכה ועשירה בטעם שוקולדי.

אפשרויות גיוון ותוספות:
להקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה ובמקביל להמיס חבילת שוקולד, עם חצי חבילת חמאה, לערבב את השוקולד והקצפת ולצפות את העוגה.

מעל אפשר לפזר שברי אגוזים, שוקולד מגורד, סוכריות צבעוניות, וכל מה שאתם אוהבים.
בתאבון :)
קישור להודעה ‏אמממ‏ - ‏yossi198611-03-2012 08:15
מספר צפיות: 1917נשמע טעים
אני אנסה את זה מחר
תודה על המתכון

-----------------
יוסי