16-10-2011 11:42

זה הולך עם קמח מלא? (ל"ת)

מאת: אחת


מספר צפיות: 1473הודעה ללא תוכן.

הוסף תגובה | קישור להודעה

Topic Link ‏פיצוץ של פיצה - מתכון נפלא!‏ - ‏נתי עמר [תגובות: 3]14-10-2011 09:16
מספר צפיות: 1652הגעתם לחופשת סוכות בלי הרבה מושג איך להעסיק את הילדים? הכניסו אותם למטבח!

מתכון קל ופשוט להכנת פיצה ביתית נהדרת - זה פיצוץ של פיתרון!

פיצה

מה צריך?

להכנת הבצק:

קילו קמח
2 כפות סוכר
50 גרם שמרים
2.5 כוסות מים

להכנת הרוטב:

4 עגבניות בשלות
כפית מלח
כפית שום קצוץ
כפית עלי בזיליקום קצוצים
כפית פפריקה
כפית טימין
400 גרם גבינת מוצרלה
400 גרם גבינה צהובה מגוררת
תוספות לבחירתם, לפי הטעם: זיתים, תירס, בצל, פטריות...



מה עושים?

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והמלח.

בקערה נפרדת, המיסו את השמרים והסוכר עם 3/4 כוס מים, עד לתפיחת התערובת.

שפכו את השמרים והסוכר לקערת הקמח והמלח - והתחילו ללוש.

הוסיפו בהדרגה את יתרת המים.

המשיכו ללוש כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

כסו את הבצק והניחו לו להכפיל את עצמו בתפיחה.



במקביל, הכינו את הרוטב!

קלפו את העגבניות וחתכו אותן לקוביות קטנות.

הכניסו אותן לסיר והוסיפו את השום, הבזילקום, הפפריקה, הטימין והמלח.

בשלו כשעתיים על האש, תוך ערבוב מפעם לפעם.



כאשר הבצק מוכן, חלקו אותו לשניים.

רדדו את החצי הראשון, בהתאמה לגודל תבנית האפייה. (מהחצי השני ניתן להכין פיצה נוספת בתבנית נפרדת, או לשמור לשימוש מאוחר יותר).

שמנו את התבנית במעט שמן זית והניחו את הבצק.

מרחו מעל את רוטב העגבניות.

פזרו מעל את הגבינות והתוספות.

הכניסו לתנור שחומם ל-200 מעלות ואפו במשך 25 דקות.

וודאו שהתחתית מוזהבת והוציאו מהתנור!

זה הזמן להתענג... בתיאבון!

מספר צפיות: 1561ישר כח ותודה
--------------------
ישראל.
קישור להודעה ‏זה הולך עם קמח מלא? (ל"ת)‏ - ‏אחת <-- אתה נמצא כאן16-10-2011 11:42
מספר צפיות: 1473הודעה ללא תוכן.
קישור להודעה ‏אין לי מושג..‏ - ‏נתי עמר16-10-2011 23:50
מספר צפיות: 1611תנסי..תראי איך יוצא.